MeLine

De behandeling

Chronische zonschade, maar ook trauma, zwangerschap, hormonen, krabben aan de huid of agressieve huidbehandelingen kunnen pigmentproblemen geven. 

Wij behandelen doorgaans pigmentatie met onze laserbehandelingen. Echter, deze behandeling is in sommige gevallen niet voldoende om de pigmentatie aan te pakken. 

Voor de behandeling van ´moeilijk pigment´; dat wil zeggen melasma of pigment dat moeilijk of niet op andere therapieën reageert, adviseren we de Me-Line. Melasma is een pigmentstoornis waarbij grillige donkerbruine vlekken ontstaan (meestal in het gezicht). 

De Me-Line is een kuur van 4 maanden waarmee pigment drastisch vermindert kan worden. De kuur bestaat uit twee masker behandelingen en een thuispakket. Daarnaast wordt de behandeling versterkt met microneedling therapie. 

Er wordt gestart met een masker behandeling in de salon waarna de behandeling vanaf dag 3 verder thuis wordt voortgezet. Na 4 weken onderga je een mesopen behandeling en 6 weken daarna nogmaals een masker behandeling. 

Behandeling 1: de huid wordt gereinigd en ontvet waarna er een peeling masker wordt aangebracht gedurende 15 minuten. In het begin kan deze peeling wat prikken. Na 15 minuten wordt het masker nogmaals plaatselijk aangebracht op het pigment. Vervolgens wordt het masker na 15 minuten verwijderd met een compres en brengen we de moisturizer aan, een dag crème en een SPF. Na de behandeling schaf je de producten aan voor de thuisbehandeling (dit is verplicht). 

Behandeling 2: na 4 weken kom je terug voor de mesopen behandeling. De huid wordt gereinigd en ontvet waarna er een serum wordt aangebracht via mesopen. Deze behandeling duurt een half uur. Aansluitend verzorgen we de huid met een dag crème en een SPF. 

Behandeling 3: herhaling van behandeling 1 + je schaft het pigment masker aan voor thuis. 

Behandeling 4: afhankelijk van het resultaat zo ver kan behandeling 2 worden herhaald. 

Veel gestelde vragen


Wat zijn de voordelen

Created with Sketch.

De hoogwaardige ingrediënten werken verhelderend en ontstekingsremmend op de huid en zijn zo samengesteld dat ze elkaar versterken en de huid optimaal kunnen penetreren om op de juiste diepte te komen. Vanwege een verschillende samenstelling van de producten voor de donkere en de lichte huid, kunnen wij ook donkere huidtypes veilig behandelen. Omdat het product zo samengesteld is dat het diep in de huid kan komen en het de pigmentcellen kalmeert, kunnen ook moeilijke chronische huidproblemen zoals melasma veilig behandeld worden. 

Na de behandelingen & bijwerkingen 

Created with Sketch.

Na de therapeutische masker behandeling in onze kliniek komt er een schilferende huidreactie op gang. Dit kan ongeveer 5 tot 7 dagen duren. In sommige gevallen kan het pigment eerst donkerder kleuren dan daarna pas afschilferen. Tijdens het schilferproces is de huid extra gevoelig voor zonlicht en mag je niet in de zon. Ook draag je dagelijks een SPF 50+. 

De thuisproducten bevatten veel anti-oxidanten, verhelderende stoffen, zuren en pigmentremmers waar de huid aan moet wennen. Het is daarom belangrijk om de kuur langzaam op te bouwen zodat de huid kan wennen. De microneedling behandeling kent geen bijwerkingen. Het is wel belangrijk om altijd de huid goed te beschermen met SPF.

Resultaten 

Created with Sketch.

Na 1 maand merk je ongeveer 50% vermindering van de pigment vlekken en de huidconditie zal beter zijn. Na 4 maanden kunnen we stellen dat het pigment grotendeels weg zal zijn. Na de behandeling gebruik je een nacht product om het resultaat te onderhouden en na 8 maanden kan de ME-line indien nodig worden herhaald. 


Na de kuur is het belangrijk om de huid 3 maanden te laten rusten voordat je andere behandelingen ondergaat zoals een peeling of laser. Dit is om te voorkomen dat het pigment weer opgewekt wordt door andere behandelingen. Wij raden aan om gedurende andere huidbehandelingen altijd de ME-line te gebruiken om zo eventueel pigment te onderdrukken. 

Afspraak of consult?

Wij staan altijd klaar voor een gratis intakegesprek waarbij we met de klant bespreken wat er verwacht kan worden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht de klant tot niets. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat de klant een juist beeld heeft van wat kan en niet kan.